En klar degradering af Robert Fernández

FCBARCELONA.DK - 11.10.17

Barcas sportschef, Robert Fernández, får ikke længere den fremtrædende rolle, som han har haft siden han kom til Barca i 2015. Gårsdagens ændringer i organisationen kan kun ses som en klar degradring.

Med udnævnelse af Guillermo Amor som ny sportslig ansvarlig for førsteholdet, må Robert Fernández træde et skidt tilbage i organisationen. Som sportschef havde han meget at skulle have sagt omkring spillerkøb og han deltog også aktivt i forhandlinger. Derudover agerede han talsmand overfor pressen når Barca spillede kampe, ligesom han ofte deltog på pressemøder, når en ny spiller skulle præsenteres.

I går præciserede Barca meget klart hvad Robert Fernández fremover skal lave. Han skal udelukkende holde øje med spillermarkedet og finde de spillere han mener man kan bruge, både på kort og lang sigt.

Det er dermed slut med at tage beslutninger om spillerkøb, deltage i forhandlinger eller udtale sig til pressen i officielle sammenhænge. Det kan kun tolkes som en klar degradering af den nu forhenværende sportschef, der altså blive langt mindre synlig en tidligere.

Barca har ikke begrundet beslutningen, men der spekuleres i, at det er sommerens kaotiske transfermarked han betaler prisen for. Barca måtte modvilligt slippe Neymar og alle forsøg på at hente afgørende spillere som Verratti, Coutinho og Di Maria fejlede. Her spillede Robert Fernández en stor rolle og det er måske årsagen til, at han ikke længere har samme rolle i klubben.

.:FORSIDE:.