Ekslusivt interview med åben Mascherano

Rune Stentoft - 17.02.17

I et ekslusivt interview til klubbens magasin taler Javier Mascherano frit fra leveren om flere aktuelle emner. Han fortæller blandt andet om sin hårde vej til Barcelona, en mulig trænerkarriere og sit syn på landsmanden Leo Messi.

Mascherano kan til tider være en hård hund på banen, men han overlader intet til tilfældighederne. "Jeg siger altid, at jeg ikke kan kræve noget af andre, hvis jeg ikke kræver det af mig selv. Jeg er den første til at kræve noget fra mig selv, så jeg kan forvente det samme af andre, og jeg tror det er basen for alt" sagde han til at starte med.

Den 32-årige argentiner har ikke haft det nemt og har måtte kæmpe hårdt for at komme dertil hvor han er i dag. "Jeg er klar over, at min karriere, uanset hvor meget eller hvor lidt jeg har opnået, så har jeg altid presset mig selv konstant. Jeg er ikke en spiller der er kommet frem på medfødt talent. Jeg er en der har måtte stræbe gennem hele mit liv for at nå målet, og det gør mig stolt, fordi jeg ved, at uden den indsats, så ville jeg ikke have oplevet det jeg har" fortsatte han.

"På et professionelt plan, da jeg kom til denne klub efter en lang rejse, er det også en kilde til stolthed. Min vej har været længere end andres, men i sidste ende har jeg været i stand til at opnå mit mål, som er at spille for en af de bedste klubber i verden, eller den bedste, samt at konkurrere og holde mit niveau" sagde han videre.

Der kræves meget af en, når man bære blaugana-farverne, men argentineren mener ikke at det er en hindring for ham. Tværtimod er det med til at gøre ham bedre. "At spille hver tredje dag er krævende, når du spiller for en klub som Barcelona, som konkurrerer med om alt. Især på grund af det udefrakommende pres der eksisterer, men det skubber dig til grænsen" lød det fra ham.

Sidste sommer var han tæt på at forlade Barcelona efter seks sæsoner i klubben og det erkendte han også, men i sidste ende troede klubben stadig på ham. "Det jeg siger nu er set i et samlet perspektiv. Når du gør det i et år eller to, er det ok, men når du har gjort det så længe bliver det kompliceret. Jeg talte med træneren, og i februar (2016, red.) begyndte vi at diskutere, at det bedste ville være at give hinanden hånden og sige farvel, så Barca kunne finde en anden type spiller, men de troede, at jeg stadig kunne bidrage til holdet på og udenfor banen. Når en klub som Barcelona efter så lang tid fortsætter med at stole på dig, så er det også et kompliment for en spiller som mig" afslørede han.

Javier Mascherano er efterhånden blevet 32 år, så stille og roligt lakker karrieren som spiller mod enden. På spørgsmålet om han ønsker at gå trænervejen fortæller han, at han kun vil gøre det, hvis han føler han kan gøre det godt. Ellers tænker han ikke på hvad han vil efterfølgende. "Jeg tænker ikke på det - ikke engang på hvad jeg kommer til at lave, fordi i sidste ende, så kan enhver sige at de gerne vil være træner og prøve det af. For at være ærlig, hvis jeg ser at jeg ikke er god nok, tager jeg hjem med det samme og ingen vil kunne finde mig. Det kommer til at afhænge meget af, hvorvidt jeg føler jeg kan bidrage med noget, for kan jeg ikke det, hjælper det ikke at forcere noget" sagde han.

Til slut kommenterede Mascherano situationen omkring sin gode ven Messi og hans kontraktforhandlinger. "Selvfølgelig er han uundværlig - det er klart. Resten af os kan udskiftes" sagde han og grinte med et smil på læben og fortsatte: "Leo er en unik spiller. Vi taler om den bedste spiller i historien, i sporten og i denne klub. Min personlige holdning er, at det er som et ægteskab der har været lykkeligt i lang tid og som kan få mere lykke. Jeg kan ikke se nogen grund til en skilsmisse. Jeg kan ikke se det, fordi jeg tror begge parter bestemt har fået meget ud af hinanden og at de fortsat kommer til det. Jeg kan ikke forestille mig Leo spille for et andet hold på det her niveau. Jeg ved ikke hvad der sker i morgen, hvis han siger han tager til Argentina, men på det her niveau ser jeg ham ikke nogen andre steder" sagde han til slut.

.:FORSIDE:.