Carles Puyol med stikpille til Real Madrid

Rune Stentoft - 17.07.17

Forleden deltog Barca-legenden, Carles Puyol, i et radioshow på radiokanalen 'Cadena COPE'. Her sendte 'Puyi' en stikpille afsted til Real Madrid og svarede også på Xavis nylige kommentar om La Masia-spillere.

Efter en svær sæson for Barca, hvor de evige ærkerivaler fra den hvide del af Madrid løb med La Liga og Champions League, er Puyol ikke i tvivl om, at Barca igen kommer tilbage på tronen. Her pegede catalaneren Barcas massive succes ud, som klubben har nydt i det seneste årti. Han kritiserede også dem, der har sat spørgsmålstegn ved Copa del Reys betydning, som catalanerne vandt i sidste sæson, i forbindelse med Reals 'double'. Dertil kommer Puyols kritik også af, at der i Madrid-lejren er blevet gjort godt grin med, at Barca fejrede sejren i Copa del Rey. Her svarede den forhenværende blaugrana-kaptajn stærkt tilbage med, at han tydeligt husker hvordan madrilenerne ivrigt fejrede den spanske pokalturnering for få år tilbage i perioden, hvor de selv intet vandt, mens Barca hev det ene trofæ efter det andet hjem til det enorme pokalskab på Camp Nou.

"Jeg husker år hvor pokalturneringen blev ivrigt fejret i Madrid-lejren, da vi vandt La Liga og Champions League. Jeg mener, at alle titler har stor betydning og 'pokalen' [som Barca vandt sidste sæson, red] var vigtig. Nu er der en ny sæson og vi må se hvad der sker" sagde Puyol.

For et par dage siden fortalte Xavi i forbindelse med Barcas jagt på Héctor Bellerín, at han vil have svært ved at hente en tidligere Barca-spiller tilbage, der selv har valgt at forlade klubben, som det var tilfældet med højre backen. Den holdning understregede Carles Puyol, at man skal have respekt for, men at han langt fra er enig med sin gode ven og tidligere holdkammerat.

"Det er en mening, der skal respekteres. Jeg mener, at man skal se på situationen fra sag til sag. Hvis du har brug for en spiller, som tidligere har forladt klubben, så bør du hente ham. F.eks. er der tilfældet med Piqué. Han har præsteret spektakulært. Og i tilfældet med ham, ville jeg gentage det hele. Jeg ville endda være klar til at betale flere penge. Fem mio. euro for ham er en gave" fortsatte den 39-årige tidligere forsvarsgeneral, der dermed gav udtyk for, at han ikke ser noget problem i at hente en spiller, som tidligere har båret catalanernes logo på brystet tilbage, selvom denne spiller skulle have forladt Barca efter eget ønske.

I god sammenhæng med Puyols holdning, så var det ham, der var med til at sende det nu tidligere, men nok det største forsvarstalent på La Masia i nyere tid, Eric Garcia, væk fra Catalonien til fordel for det nordøstlige England og Manchester City, for nogle uger siden.

.:FORSIDE:.