Barca har forkøbsret på Atléticos Saúl

FCBARCELONA.DK - 13.09.18

Atlético de Madrids Saúl Ñíguez er på alles læber efter et par flotte landskampe for Spanien. Nu viser det sig, at Barca for fem år siden sikrede sig en forkøbsret på den 23-årige midtbanespiller.

Saúl var med Spanien til VM i Rusland, men fik ikke et eneste minut ved slutrunden. Nu er det Luis Enrique der er landstræner og han har et helt anderledes syn på midtbanespilleren, der var med både mod England og Kroatien.

Her var Sául en af årsagerne til, at Spanien kunne vinde begge opgør, 1-2 i London og hele 6-0 over Kroatien i Elche. I begge opgør nettede han en enkelt gang. Han roses til skyerne af pressen og af holdkammeraterne og nævnes som en fremtidig nøglespiller på landsholdet.

Nu viser det sig, at Barca har en forkøbsret på Saúl. Den indgik man, da man i 2015 solgte David Villa til Atlético de Madrid. Dengang oplyste præsident Bartomeu, at man i aftalen havde fået indføjet en forkøbsret på to unge talenter. Nu viser det sig, at en af dem er Saúl.

Aftalen betyder, at hvis Atlético de Madrid på et tidspunkt får et tilbud fra en anden klub på Saúl, har Barca ret til at matche det og dermed få spilleren til Camp Nou.

Lige nu er der intet der tyder på, at Atlético vil sælge. Saúl ser heller ikke ud til at have ønske om et skifte lige nu, men han har tidligere udtalt, at karrieren meget vel kan fortsætte i en anden storklub.

Hvis et klubskifte kommer på tale, vil det altså være Barca der står forrest i køen.

.:FORSIDE:.