Barca bliver i La Liga - indtil videre...

FCBARCELONA.DK - 11.10.17

Den catalanske selvstændighedskamp og Barcas forbliven i La Liga har været to tæt forbundne emner i et par uger. I går blev beslutningen om selvstændighed udskudt og dermed bliver Barca i ligaen indtil videre.

Forleden udtalte præsident for ligaorganisationen LFP, Javier Tebas, at Barca ikke kunne spille med i den spanske liga, hvis Catalonien valgte at erklære sig selvstændig, som følge af afstemningen den 1. oktober, hvor 90% stemte ja til løsrivelse fra Spanien.

I går holdt Cataloniens præsident, Carles Puigdemont, en længe ventet tale. Her var der en reel mulighed for, at han ville udråbe Catalonien som en selvstændig nation, hvilket i yderste konsekvens kunne sende Barca, Espanyol og Girona ud af ligaen.

Puigdemont valgte dog i stedet en moderat løsning. Han understregede catalanernes ret til selvstændighed, men vil først forsøge sig med forhandlinger og dialog med den spanske regering.

Dermed er selvstændigheden midlertidigt skudt til hjørne og Barca kan fortsætte i La Liga, i hvert fald indtil videre, indtil man kender resultatet af de forhandlinger som Puigdemont opfordrede til.

Situationen kan dog hurtigt ændre sig, for hvis den spanske regering fastholder sin kompromisløse indstilling, kan en uafhængighedserklæring hurtigt blive resultat og hvilke det konsekvenser det kan få, er umuligt at forudsige på nuværende tidspunkt.

Givet er det i hvert fald, at den højspændte situation i Catalonien ikke kan undgå at blive kædet sammen med Barca, både på og udenfor banen.

.:FORSIDE:.