Alle øjne hviler på aftenens dommer

Rune Stentoft - 11.01.17

Barca har bestemt ikke været heldige med dommeren i de to seneste kampe mod Athletic Bilbao og Villarreal. I aftenens returopgør i Copa del Rey bliver der derfor stillet ekstra skarpt på hvert fløjt fra dommer Gil Manzano, der skal dømme kampen.

I torsdags, hvor catalanerne spillede den første kamp i ottendedelsfinalen mod Athletic Bilbao, blev Neymar nedlagt i feltet. Her var det tydeligt, at brasilianeren skulle have haft straffespark, men det fik han ikke. Barca tabte kampen 2-1. I weekenden mødte de spanske mestre Villarreal på udebane og også her blev der ikke dømt straffespark, da Bruno på ulovlig vis afværgede et skudforsøg med hænderne. Spillerne måtte derfor rejse hjem med et skuffende 1-1 resultat. Fælles for de to kampe var altså, at dommerenn undlod at dømme to meget tydelige straffespark, som kunne have givet et helt andet kampbillede og bedre resultat til catalanerne.

Efter kampen mod Villarreal blev Gerard Piqué så tosset over de manglede dommerkendelser, at han nede fra banen råbte op til ligaens præsident, Javier Tebas, der overværede kampen, i håbet om at få ham til at reagere på de skandaløse dommerkendelser.

I aften spiller Barca så returopgør mod Athletic Bilbao i Copa del Rey, og her skal de forsøge at vende et 2-1 nederlag til videre avancement til kvartfinalen i den spanske pokalturnering, som klubben vandt for anden gang i træk i sidste sæson. Kampens dommer er som nævnt 32-årige Gil Manzano, og i kølvandet på de seneste to kampes store fejltagelser vil der være ekstra pres på hans skuldre og alle øjne vil i aften hvile på hver dom han dømmer.

Sidst han dømte Barca var tilbage i runde 13 i ligaen, hvor catalanerne gæstede Real Sociedad i San Sebastián. Her endte kampen 1-1. Totat set har han dømt catalanernes kampe syv gange i ligaen, hvor Barca har vundet fire af dem, mens de har tabt to og delt point i en enkelt kamp. Baskerne derimod har en noget bedre statistik med Manzano, da de har vundet otte ud af ti kampe med ham som dommer.

Kampen starter klokken 21.15 og du kan se den direkte på TV3 Sport 1. Som altid er startopstillingerne klar en time før kampstart her på fcbarcelona.dk.

.:FORSIDE:.