6-1 miraklet mod PSG fik ingen betydning

FCBARCELONA.DK - 21.04.17

For cirka 6 uger skrev Barca fodboldhistorie, da vandt med 6-1 over PSG i den mest utrolige kamp i mange år i europæisk klubfodbold. Med onsdagens exit af Champions League, mister det utrolige comeback betydning.

Det var det mest bemærkelsesværdige comeback nogensinde i Champions League, da Barca hentede 4-0 nederlaget i Paris med en 6-1 sejr over PSG på Camp Nou. Aldrig før havde et hold været nede med 4 mål og alligevel gået videre.

Camp Nou oplevede en af de mest euforiske aftener i klubbens historie. Med få minutter tilbage førte hold med blot 3-1, men tre scoringer på syv minutter skabte miraklet som ingen troede muligt.

Det var Sergi Roberto der satte 6-1 målet ind i absolut sidste minut af dommerens tillægstid. Scoringen blev af mange sammenlignet med en meget sen scoring af Bakero mod Kaiserslautern i 1991 samt mod Chelsea i 2009, da Iniesta scorede i overtiden. I begge tilfælde kom Barca videre i Champions League på det yderste mandat og begge gange vandt de senere hele turneringen.

Mange håbede på, at Sergi Robertos scoring ville få samme konsekvens, at Barca skulle gå hele vejen og vinde finalen. I givet fald ville målet blive ikonisk, som de to andre er det i dag. Sådan kom det ikke til at gå. Endestationen blev kvartfinalen efter to kampe mod Juventus, der samlet vandt med 3-0.

Dermed fik Sergi Robertos utrolige scoring ikke den betydning som mange havde håbet og den får ikke samme plads i historiebøgerne som de to andre scoringer.

6-1 sejren over PSG vil dog altid blive husket som et af de mest utrolige comebacks samt den utrolige stemning der herskede på Camp Nou gennem hele kampen, ikke mindst i de sidste minutter hvor miraklet blev en realitet. 

.:FORSIDE:.