Referat: Villarreal – FC Barcelona 1 - 4

FCBARCELONA.DK - 05.07.20

// Villarreal

FC Barcelona: Ter Stegen, Semedo (Rakitic 59’), Piqué (Araujo 82’), Lenglet, Alba, Busquets (Braithwaite 72’), Vidal, Sergi Roberto, Messi, Suárez (Puig 59’), Griezmann (Fati 72’)

Bænk: Neto, Rakitic, Arthur, Braithwaite, Iñaki Peña, Araujo, Monchu, Puig, Fati, Cuenca, Morer og Collado

Mål: 0-1 Torres, selvmål (3’), 1-1 Moreno (13’), 1-2 Suárez (19’), 1-3 Griezmann (44’), 1-4 Fati (87’)

Griezmann vendte tilbage til startopstillingen, da Barca mødte Villarreal på udebane i ligaens 34. runde. Her overraskede træner Quique Setién ved at indlede opgøret med Sergi Roberto på midtbanen. Barca skulle have alle tre point, hvis ikke Real Madrid skulle øge afstanden i toppen af tabellen.

Barca fik en perfekt start på kampen med en føring efter blot tre minutter. Alba trak til baglinjen og sendte bolden ind foran mål, hvor Torres var uheldig at prikke den i eget net for næsen af Griezmann. Barca satte sig massivt på spillet og hjemmeholdet var ikke meget på bolden, men i det 13. minut slog de en kontra og den var effektiv. Barcas forsvar blev fanget højt på banen, så Cazorla kom fri, men Ter Stegen fik afværget. Bolden røg dog ud til Moreno, der let kunne gøre det til 1-1.

Minuttet efter var det Barca der var uhyre tæt på, da Suárez trak fri i feltet og afsluttede, men målmanden afværgede til hjørne. På samme hjørnespark headede Piqué på mål, men inde på selve stregen stod målmanden og reddede. Barca fortsatte de gode takter og belønningen kom i det 19. minut. Messi førte energisk bolden frem og fandt Suárez, der sendte den over i fjerneste hjørne til en utrolig flot 1-2 scoring. Barca fortsatte med at sidde totalt på kampen mod et Villarreal-mandskab i store problemer.

Det klare catalanske dominans førte dog ikke til chancer i en periode og det var Villarreal tæt på at straffe i det 36. minut, men Ter Stegen hev en vigtig redning frem på Baccas forsøg. Et par minutter senere slog Barca en kontra efter et Villarreal hjørne og her spillede Griezmann Vidal totalt fri feltet, men chileneren afsluttede svagt lige på keeperen. Her burde han klart have scoret. Kort efter var Messi på spil, hvor han trak ind i feltet og trillede bolden tilbage til Griezmann, der køligt loppede den over målmanden og i nettet via undersiden af overliggeren. Endnu en klassescoring af Barca og så stod det 1-3, der også var stillingen ved pausefløjtet, efter en flot halvleg af catalanerne.

Barca satte sig også på spillet fra anden halvlegs start og Villarreal var presset tilbage foran eget felt det meste af tiden. Man skulle dog hen til det 52. minut før der blev afsluttet, men her tog målmanden sig af forsøget fra Messi. Lige efter var det Suárez der forsøgte sig, men bolden tog sidenettet. Kort efter foretog Barca en dobbelt udskiftning, da Rakitic og Puig afløste Semedo og Suárez. Det betød at Sergi Roberto rykkede ned som højre back.

Barca fortsatte med at dominere klart mod et hjemmehold der var på hælene. Det gav et par gode muligheder midt i halvlegen, først til Vidal og så til Alba, men begge gange afværgede keeperen. Få minutter efter troede man at Messi havde scoret efter et flot angreb af Barca, men dommeren tog VAR i brug annullerede scoringen for offside. Det var en kontroversiel dom, for offsiden var opstået lang tid før Messi scorede. Herefter skiftede Barca dobbelt ud igen, da Fati og Braithwaite kom ind i stedet for Griezmann og Busquets. Med et kvarter tilbage havde Villarreal sit første forsøg efter pausen, men Teg Stegen tog sig af skuddet fra Chukwueze.

Med 10 minutter tilbage fik Braithwaite muligheden for at komme på tavlen, da han modtog bolden fra Messi i feltet, men målmanden pillede den fra ham. Herefter var det tid til en sjælden udskiftning af Piqué, der blev afløst af Araujo. Villarreal forsøgte at komme længere frem på banen, men Barca bevarede roen og i det 87. minut blev det 1-4. Alba sendte Fati af sted i dybden, hvor han tog et par træk og afsluttede. Bolden blev snittet af en modstander og trillede i nettet. Kampen var lukket, men det afholdt ikke Barca fra at forsøge sig yderligere. Det gav en stor mulighed til Messi i overtiden, som målmanden tog sig af.

Lige efter tog Messi et frispark udenfor feltet, hvor bolden prellede af på overliggeren. Braithwaite headede på riposten, men han måtte se målmanden afværge på selve stregen. Mere skete der ikke og Barca hentede en fortjent sejr efter deres nok bedste kamp efter coronapausen.