Referat: Real Soceidad - FC Barcelona 2 - 2

FCBARCELONA.DK - 14.12.19

// Real Sociedad

FC Barcelona: Ter Stegen, Sergi Roberto, Piqué, Lenglet, Alba (Semedo 74'), Busquets (Aleñá 73'), De Jong, Rakitic (Vidal 79'), Messi, Suárez, Griezmann

Bænk: Neto, Semedo, Umtiti, Aleñá, Vidal, Pérez og Fati.

Mål: 1-0 Oyarzabal, straffe (12'), 1-1 Griezmann (38'), 1-2 Suárez (49'), 2-2 Isak (62')

Lørdag eftermiddag skulle Barca på en svær opgave i den spanske liga, da man gæstede tabellens fjerdeplads, Real Sociedad. Og kampen skulle vise sig at blive præcis lige så vanskelig, som man havde forventet på forhånd.

Allerede efter 12 minutter var den gal i det catalanske forsvar, da Sergio Busquets på et hjørnespark til gæsterne hev i Llorentes trøje. Det takserede dommeren noget hårdt til et straffespark, som Oyarzabal omsatte til en føring på 1-0 baskerne.

Barca havde tydeligt svært ved at få spillet til at flyde og det var da også noget atypisk Real Sociedad med mest boldbesiddelse i første halvleg. Alligevel var det Barca, som efter 38 minutter udlignede. Suárez spillede Griezmann alene igennem, som sikkert lobbede bolden over keeperen og i mål, som var stillingen ved pausen.

Efter pausen var det Barca, som slog til først. Efter 49 minutter blev Messi sendt af sted på en friløber af Busquets, og i stedet for at afslutte selv fandt argentineren meget uselvisk en fri Suárez på midten, som kunne sende bolden i et tomt mål. 1-2 til Barca.

Den catalanske føring holdt dog kun i lidt mere end 10 minutter, da Ter Stegen på et indlæg ikke så alt for heldig ud, da han parerede bolden lige ud til Isak, som kunne sende bolden i mål til stillingen 2-2 efter en times spil. Med lidt over et kvarter tilbage blev både Aleñá og Semedo sendt på banen i stedet for Busquets og Alba, mens Vidal fem minutter senere erstattede Rakitic.

Indskiftningerne ændrede dog ikke det store for Barca, som ikke formåede at få det afgørende overtog i kampens sidste fase. Alligevel burde Barca været blevet tildelt et straffespark i de døende minutter, da Piqué helt klart blev hevet i trøjen - præcis samme situation som Sociedad fik et straffespark på i første halvleg. Dommeren afviste dog og afviste også at se den igennem på VAR. Der blev derfor ikke scoret flere gange i kampen, som endtee med 2-2 og med et enkelt point til begge mandskaber.