FCBARCELONA.DK - 11.05.21

// Levante

FC Barcelona: Ter Stegen, Dembélé (Dest 81’), Piqué, Lenglet, Araujo (Sergi Roberto 46’, Puig 85’), Alba, Busquets, De Jong, Pedri (Mingueza 73’), Messi, Griezmann (Braithwaite 81’)

Bænk: Neto, Dest, Sergi Roberto, Umtiti, Junior, Pjanic, Puig, Braithwaite, Trincao, Tenas, Ilaix og Mingueza

Mål: 0-1 Messi (26’), 0-2 Pedri (34’), 1-2 Melero (57’), 2-2 Morales (59’), 2-3 Dembélé (64’), 3-3 León (82’)

Barca gæstede Levante i ligaens 36. Runde og her handlede det om at få alle tre point, hvis der ikke skulle mistes terræn i toppen af ligaen. Koeman overraskede ved at indlede kampen med Dembélé som højre back.

Barca lagde ud i et højt tempo og allerede i det første minut burde de være kommet foran, da De Jong spillede Pedri helt fri, men han brændte ved at sende bolden tæt over mål. Et par minutter efter fik Pedri en ny stor mulighed, igen på et godt oplæg af De Jong, men her kom målmanden i vejen. Levante var presset helt tilbage mod et oplagt Barca-mandskab, men langsomt begyndte gassen at sive ud af ballonen hos gæsterne. Levante kom bedre med og Barcas spil blev præget af flere fejlpasninger der ødelagde rytmen.

Der skulle gå 17 minutter inden at Levante afsluttede for første gang, da Morales sendte et skud langt over. Barca var fortsat mest på bolden, men farten var gået ud af spillet. Først i det 22. minut afsluttede de igen, da Lenglet sendte et ufarligt skud af sted fra distancen. I det 26. minut lykkedes det endelig for Barca at få sat et godt angreb op, hvor Alba kom i dybden og sendte bolden ind i feltet. Den blev rettet af og røg videre til Messi, der akrobatisk helflugtede den i nettet til en catalansk 0-1 føring. To minutter senere var Barca tæt på igen, da Alba sendte et skud forbi mål.

Barca sad igen på spillet, men efter en halv time kunne en skidt clearing af Busquets have kostet et mål, men Ter Stegen fik afværget skuddet fra Bardhi. Kort efter kom målet til 0-2. Dembélé tog en enestående spurt fra midtlinjen i en omstilling, hvor han smart spillede ind til en komplet fri Pedri foran det tomme mål og denne gang svigtede han ikke. Levante kom lidt længere frem på banen og fik et par hjørnespark, men nogen alvorlig trussel var de ikke. Barca begyndte at holde på bolden og det betød, at de sidste minutter af halvlegen var uden de store begivenheder.

Barca lagde noget sløvt ud efter pausen og det udnyttede Levante til at komme godt med. Hjemmeholdet var en del på bolden, men i det 55. minut var det Barca der var tæt på, da De Jong forsøgte at løfte bolden over keeperen, men den gik over mål. To minutter senere blev der reduceret, da Sergi Roberto svigtede sin markering på et indlæg i feltet, så Morales kunne headede bolden i nettet. Scoringen gav Levante nye kræfter og blot to minutter senere lå bolden igen bag Ter Stegen. Et håbløst boldtab af Messi bragte Levante i overtal og det udnyttede Morales til at helflugte bolden i mål til 2-2.

Barcas spillere virkede rystede og i det 62. minut afsluttede Levante igen, men denne gang var Ter Stegen på plads i målet. Der gik kun tre minutter inden at reaktionen kom fra Barca. Messi spillede ind til Griezmann i feltet og lidt tilfældigt røg bolden videre til Dembélé, der kanonerede den i nettet til 2-3. Levante appellerede for frispark af Griezmann, men VAR godkendte scoringen. Levante mistede ikke modet og forsatte modigt med at angribe Barca og det det blev til et par halve chancer. I det 74. minut skiftede Koeman ud, da Mingueza afløste Pedri. Det betød at Sergi Roberto rykkede op på midtbanen.

Barca virkede tilbage i kontrol og i det 81. minut var det Braithwaite og Dest der kom på banen i stedet for Griezmann og Dembélé. Blot to minutter efter kom chokket for Barca, da den indskiftede Dest totalt blev tørret på kanten, så bolden kunne sendes ind foran mål. Her tabte Piqué nærkampen med León, der sendte bolden ind tæt op af stolpen. 3-3 og frustrationerne stod malet i ansigterne på Barcas spillere. Lige efter kom Puig ind i stedet for Sergi Roberto, der havde fået et gult kort.

Barca satte jagten ind på det forløsende sejrsmål og Levante blev presset tilbage. Hjemmeholdet stod dog godt i defensiven og det lykkedes ikke for catalanerne at skabe en åben chance i kampens sidste minutter. Det sluttede dermed 3-3 og Barca mistede vigtige point i topkampen i ligaen.