// Inter

FC Barcelona: Neto, Wague, Lenglet, Umtiti, Junior, Todibo, Rakitic (De Jong 63’), Vidal, Aleñá, Pérez (Fati 84’), Griezmann (Suárez 63’)

Bænk: Ter Stegen; Araujo, Morer, De Jong, Busquets, Luis Suárez og Ansu Fati

Mål: 0-1 Pérez (23’), 1-1 Lukaku (44’), 1-2 Fati (86’)

Barca var allerede sikre på gruppesejren i Champions League gruppe F inden udekampen mod Inter og det kunne ses på Ernesto Valverdes startopstilling, der næsten udelukkende bestod af reserver. Kun Lenglet og Griezmann kunne betragtes som stamspillere, men for Barca handlede det meget om at spare spillere, blandt dem Messi, der slet ikke var med i truppen. Barca stillede op i en helt uvant formation med tre mand i det centrale forsvar og med Wague og Junior på kanterne.

Barca blev mødt af et højt italiensk pres, men catalanerne bevarede roen og holdt godt på bolden. De havde dog svært at komme frem over banen og derfor var det Inter der dominerede fra start. I det 8. var det dog Barca der afsluttede, da Pérez sendte et godt skud af sted, som målmanden reddede med noget besvær. Lige efter var det Inter der kom til en stor mulighed, men her fik Lenglet med en frelsende blokering sendt bolden til hjørne.

Inter fortsatte med at styre kampen, men Barca var hele tiden godt med, godt anført af Aleñá på midtbanen. Det var dog Inter der var farligst og i det 18. minut var det kun en god redning af Neto der forhindrede kampens første mål. Den brasilianske keeper greb også godt ind et par minutter senere på endnu en farlig situation. I det 23. minut fik Barca sat et godt angreb op, hvor Griezmann fandt Vidal i feltet. Bolden røg tilfældigt hen til Carles Pérez, der kontant sendte den i nettet til 0-1.

Målet betød at Barca fandt mere ro i spillet og de lykkedes med at holde godt på bolden i længere perioder. Kombinationerne fungerede fint og Inter var ikke meget på bolden. I det 33. minut fik Barca et hjørnespark, hvor bolden landede for fødderne af Lenglet tæt foran mål, men på utroligste vis fik han drejet bolden forbi mål. Her burde franskmanden have scoret og han ærgrede sig da også massivt.

Lige efter svarede Inter igen med et godt forsøg af Lautaro, hvor Neto viste igen høj klasse med en vigtig redning. Inter skruede tempoet op i halvlegens slutfase og betød, at Barca mistede initiativet. Det udmøntede sig i en udligning i det 44. minut, da Lautaro fandt Lukaku, der med et drøn af et skud gjorde det til 1-1. Det var også stillingen ved pausen efter en godkendt indsats af Barca, den uvante opstilling taget i betragtning.

Begge hold lagde ud med høj intensitet i anden halvleg, hvor det meste spil foregik på midtbanen. Det var meget jævnbyrdigt og man skulle frem til det 57. minut inden der blev afsluttet for første gang efter pausen. Det var Griezmann der forsøgte sig, men målmanden afværgede. Et par minutter efter tøvede Todibo så Lukaku kom fri, men endnu en gang var Neto på plads i målet. Kort efter foretog Barca en dobbelt udskiftning, da De Jong og Suárez afløste Rakitic og Griezmann.

Spillet var åbnet op og spillet bølgede frem og tilbage. Det gav en mulighed til Vidal midt i halvlegen, men bolden strøg tæt forbi mål. Inter havde mest brug for sejren og de forsøgte at skubbe spillet frem på banen. Det gav Lautaro en chance i det 71. minut, hvor bolden gik forbi. Minuttet fik Lautaro så sendt bolden i nettet bag Neto, men der var klart offside og målet blev korrekt annulleret.

Inter pressede på og i det 80. minut var det Lukaku der måtte se en scoring blive annulleret for offside. Det kogte på San Siro, for da Dortmund var foran i sin kamp mod Prag, havde Inter panisk brug for en scoring. Lige efter fik Barca sat en omstilling op, hvor de kom fire mod tre, men Pérez afsluttede svagt langt over mål. Den situation burde Barca have fået mere ud af. Lige efter kom Fati på banen i stedet for Pérez.

Den udskiftning gav hurtigt udbytte, for i det 86. minut lagde Suárez bolden til rette for Fati, der sendte den i nettet via indersiden af stolpen. 1-2 til Barca og flot scoring af den kun 17-årige spiller. Målet tog modet fra Inter og Barca havde ikke de store problemer med at køre sejren hjem efter en flot og disciplineret indsats.