// Copa del Rey // Ibiza

FC Barcelona: Neto, Semedo, Lenglet, Junior, Rakitic (Vidal 81’), Sergi Roberto, De Jong, Puig (Arthur 71’), Griezmann, Pérez (Alba 59’), Fati

Bænk: Ter Stegen, Alba, Chumi, Umtiti, Arthur, Vidal, og Ruiz

Mål: 1-0 Javi Pérez (9’), 1-1 Griezmann (72’), 1-2 Griezmann (90’)

Barca trådte ind i pokalturneringen Copa del Rey i 1/16 finalerne, hvor de ude mødte Ibiza, der til daglig spiller i tredjebedste række i Spanien, så det lignede på forhånd en overkommelig opgave for Quique Setién og hans spillere. Opgøret blev spillet på kunstgræs, hvilket Barcas spillere ikke er vant til. Som noget nyt i Copa del Rey, afgøres runderne frem til semifinalerne over en enkelt kamp, så Barca skulle vinde, for at komme videre. Alligevel valgte Setién at stille med et reservespækket hold, idet Messi, Piqué og Busquets var blevet hjemme i Barcelona.

Barca lagde ud i en uvant 3-4-3 opstilling med Junior, Lenglet og Sergi Roberto bagerst, mens Semedo var rykket op på midtbanen. Barca satte sig tungt på spillet fra start, men uden at nærme sig hjemmeholdets mål. Ibiza var meget lidt på bolden, men efter ni minutter fik de sat en omstilling op, hvor Barcas forsvar blev fanget. Bolden blev sendt ind i feltet, hvor Riqui Puig slap sin markering, så Javi Pérez kunne sende bolden i nettet til en overraskende 1-0 føring til ferieøen. Bolden blev rettet af på vejen og snød totalt Neto i målet. På tidspunktet for scoringen havde Barca haft bolden i 88% af tiden, men var altså alligevel bagud.

Barca fortsatte i klar dominans, men det var tydeligt at det uvante underlag gav dem problemer. Pasningerne nåede ikke frem og der skulle ofte en ekstra berøring til, for at få kontrol over bolden. Der spillet rundt med en masse pasninger, men uden at det var i nærheden af, at skabe muligheder. I det 17. minut troede publikum at Ibiza havde scoret igen, da hjemmeholdets Rodado sendte bolden i nettet, men scoringen blev korrekt annulleret for et frispark mod Lenglet.

Trods det massive overtag kunne Barca slet ikke komme frem til noget. Ibiza stod massivt foran eget feltet og det gjorde det svært at finde huller. Hver gang Barca forsøgte sig i dybden, blev bolden smidt væk. Hverken Puig, Fati eller Griezmann lykkedes med noget og det var derfor en tandløs catalansk offensiv man så. Det var tæt på at blive straffet i det 39. minut, da Ibiza forbavsende let kom frem til en mulighed, hvor bolden prellede af på stolpen. Der blev afsluttet på riposten, men her hev Neto en vigtig redning frem. Her var heldet virkelig med Barca. Gæsterne lykkedes ikke med at skabe noget inden pausefløjtet og de måtte derfor gå til pause bagud med 1-0 og uden en eneste afslutning på mål.

Billedet var det samme fra anden halvlegs start, med Barca i et klart overtag, men uden ideer eller bare noget der kunne ligne en målchance. Bolden blev spillet mere på tværs og bagud end fremad banen og det gjorde det svært for angriberne. Uret skulle således runde en time, inden at Barca afsluttede for første gang i kampen. Det var Fati der havde et halvhjertet forsøg, der gik langt forbi.

Alba kom på banen i stedet for Pérez og samtidig så Ibizas spillere ud til at blive lidt trætte. Det betød at Barca langsomt begyndte at få lidt mere skarphed i spillet. Midt i halvlegen afsluttede Rakitic fra kanten af feltet, men uden at det gav keeperen problemer. Der kom lidt mere fart i det catalanske spil og i det 72. minut lagde De Jong en god pasning i dybden der bragte Griezmann fri. Han afsluttede sikkert og så var der udlignet til 1-1 til stor frustration for tilskuerne på det lille Estadio Can Misses.

Udligningen tog ikke modet fra Ibiza, der bravt kæmpede videre og Barca evnede ikke at fortsætte de gode takter. Der blev kæmpet hårdt og selvom Barca stadig var markant mest på bolden, kneb det stadig med at skabe noget. I det 88. minut begik Junior en fejl der gav Ibiza en åben chance, men her kom Lenglet på tværs med en frelsende blokering. Kampen var på vej ind i forlænget spilletid, men i det 94. minut kom den forløsende 1-2 scoring. Det var Alba der sendte Griezmann afsted i dybden og heller ikke denne gang svigtede franskmanden. Han sendte bolden fladt i mål og dermed fik Barca den ventede sejr, men det skete efter en indsats der må have givet Quique Setién dybe panderynker.

Det ændrer dog ikke ved, at Barca er klar til 1/8 finalen i Copa del Rey.