FCBARCELONA.DK - 29.11.20

// Osasuna

FC Barcelona: Ter Stegen, Dest (Junior 61’), Mingueza, Lenglet (Aleñá 67’), Alba, De Jong, Messi, Coutinho (Dembélé 61’), Pedri (Busquets 46’), Braithwaite (Trincao 61’), Griezmann

Bænk: Neto, Junior, Busquets, Pjanic, Aleñá, Puig, Matheus, Trincao, Dembélé og Peña

Mål: 1-0 Braithwaite (29’), 2-0 Griezmann (42’), 3-0 Coutinho (57’), 4-0 Messi (72’)

Efter den skuffende start på ligaen, var der brug for alle tre point på kontoen, da Barca tog imod Osasuna på Camp Nou. Her overraskede Koeman ved at give Martin Braithwaite en plads i startopstillingen, nok som en belønning for den flotte kamp mod Dynamo Kiev. Der var også genvalg til Mingueza i forsvaret efter en flot indsats i Kiev.

Barca lagde ud med god fart i bolden mod et Osasuna-mandskab, der var kommet til Camp Nou for at forsvare sig. Det var tydeligt at løsningen lå i spillet i dybden og der var allerede optræk til et par gode muligheder i indledningen, men der skulle 10 minutter inden første afslutning kom. Griezmann blev spillet fri i dybden og rundede målmanden, hvorefter han spillede skråt tilbage til Coutinho i en helt fri position. Han måtte dog se en Osasuna-spiller afværge på selve målstregen. Osasuna mødte sporadisk Barca højt på banen, men det løste hjemmeholdet godt med førstegangspasninger.

Efter et kvarter var Barca tæt på igen, da Griezmann sendte et skud tæt forbi mål. Et par minutter efter viste Osasuna tænder for første gang, da Budomir modtog en præcis pasning i feltet, men bolden gik tæt over mål. Barca sad solidt på kampen og Osasuna var konstant under pres. Coutinho forsøgte et par gange fra distancen, men begge gange parerede målmanden. Da uret nærmede sig den halve time, lykkedes det endelig for Barca at bryde gæsternes forsvarsmur. Alba lagde ind bold ind i feltet til Coutinho, der måtte se keeperen redde, men Braithwaite var klar på riposten og nærmest skovlede bolden i nettet i to omgange. Fortjent 1-0 til Barca.

Barca holdt kampen i et fast greb, men der kom en periode, hvor de ikke skabte det store. Det gjorde Osasuna derimod i det 40. minut, da de troede de fik udlignet, men scoringen blev korrekt annulleret for offside. Blot to minutter senere blev det 2-0, da Alba sendte et indlæg ind i feltet. Bolden blev clearet af Osasuna, men Griezman stod klar og sendte et brag af en helflugter af sted, uden chance for gæsternes målmand. Det blev slutningen på en god første halvleg af Barca.

Koeman valgte at sende Busquets på banen fra anden halvlegs start i stedet for Pedri, som man ikke havde set meget til. Osasuna lagde optimistisk ud efter pausen med et par forsøg fra distancen, men Ter Stegen tog hvad der kom. Det var dog stadig Barca der dominerede klart og det gav resultat efter en lille time, hvor Barca fik sat et godt angreb op. Her lagde Griezmann op til Coutinho, der ikke havde svært ved at gøre det til 3-0.

Kampen syntes lukket og Koeman valgte at foretage en tredobbelt udskiftning, hvor Braithwaite, Coutinho og Dest blev afløst af Trincao, Dembélé og Junior. Kort efter var der skidt nyt for Barca, for her vred Lenglet om på sin ene ankel og kunne ikke forsætte. Koeman sendte Aleña på banen i stedet og De Jong rykkede ned i forsvaret. Dermed er alle fire centrale forsvarsspillere i truppen skadet. Blot et par minutter efter begik Mingueza en kæmpe fejl, der gav Osasuna en helt åben chance, men den blev misbrugt med et skud på stolpen. Her var heldet med den unge catalaner.

Lige efter var der dramatik i den anden ende af banen, da Dembélé sendte bolden i nettet på et godt oplæg af Trincao, men VAR blev taget i brug og scoringen annulleret for offside på Trincao.

Der gik dog kun to minutter inden at Barca-spillerne fik noget at glæde sig over. Messi tog på et af sine velkendte løb på tværs af feltet, hvorefter han uimodståeligt sendte bolden i nettet til 4-0. Messi fejrede målet ved at tage sin trøje af og nedenunder bar han Newells trøje nr. 10 som en hyldest til afdøde Maradona. Flot gestus af Messi. Scoringen tog intensiteten ud af Barcas spil og det udnyttede Osasuna til at komme mere med. Det udmøntede sig i en god afslutning 10 minutter før tid, men igen stod Ter Stegen hvor han skulle. I kampens allersidste minut kunne Barca godt have scoret sit femte mål, da Trincao blev spillet helt fri af Messi, men portugiseren sendte bolden tæt forbi mål. Mere skete der ikke og Barca fik en fortjent sejr på 4-0 efter en god indsats.