FCBARCELONA.DK - 22.04.21

// Getafe

FC Barcelona: Ter Stegen, Sergi Roberto (Trincao 64’), Piqué (Araujo 46’), Mingueza (Umtiti 75’), Lenglet (Ilaix 46’), Alba, Busquets, De Jong, Pedri, Messi og Griezmann.

Bænk: Bænk: Iñaki Peña, Arnau Tenas, Dest, Araujo, Pjanić, Riqui Puig, Trincão, Matheus, Umtiti, Junior, Ilaix og Konrad.

Mål: 1-0 Messi (8’), 1-1 Lenglet, selvmål (12’), 2-1 Chakla, selvmål (28’), 3-1 Messi (33’), 3-2 Unal, straffe (69’), 4-2 Araujo (87’), 5-2 Griezmann, straffe (90’)

Efter lørdagens pokaltriumf gjaldt det igen La Liga, hvor Barca tog imod Getafe på Camp Nou. Her var det bydende nødvendigt med tre point, idet de tre andre tophold, Atlético, Real Madrid og Sevilla, inden da havde vundet deres respektive kampe i runden.

Barca var tæt på at få en perfekt start på kampen, da Messi allerede i det 3. minut knaldede bolden på undersiden af overliggeren og ned på stregen, men ikke i mål. Barca satte sig solidt på spillet og i det 8. minut gav det udbytte. Busquets lagde en perfekt pasning i dybden til Messi, der sikkert gjorde det til 1-0. Den catalanske glæde varede dog kort, for første gang Getafe kom frem i Barcas felt, fik de udlignet. Ángel afsluttede svagt, men bolden ramte Lenglet på armen og gik i nettet. Rent uheld for Barca.

Barca holdt godt fast i bolden mod et Getafe-mandskab der var kommet Camp Nou for at forsvare sig og det gjorde de godt. Det var svært at finde huller i deres defensiv og der kom en længere periode, hvor Barca ikke kom til afslutninger. Kun et par halve chancer blev det til, men samtidig blev Getafe holdt fra at skabe noget. Efter en lille halv time begik Getafe en kæmpe brøler, da Chakla ville lægge tilbage til sin målmand, men i stedet trillede bolden stille og roligt i nettet til en 2-1 føring til Barca.

Hjemmeholdet fastholdt et klart overtag og det varede ikke længe før der igen blev scoret. Bolden blev sendt ind i feltet i det 33. minut hvor Messi helflugtede, men han måtte se den tage stolpen. Han var dog hurtig over riposten og trods en spids vinkel, fik han bolden sendt i nettet til en 3-1 føring. Barca fortsatte med at sidde på kampen og kontrollere spillet fuldstændig samtidig med, at Getafe ikke virkede som nogen trussel. Barca skabte dog ikke flere muligheder inden pausen, efter gode 45 minutter hvor de fortjent var foran.

Koeman valgte at sende Araujo og Ilaix på banen fra anden halvlegs start i stedet for Piqué der nok skulle spares og Lenglet der havde fået en advarsel. Ændringerne betød, at De Jong trak ned i forsvaret. Barca indledte anden halvleg med mindre intensitet i spillet, men de sad stadig på opgøret, for Getafe virkede ikke rigtig som om de troede på det længere. Der var ikke meget fart i bolden længere og Barca søgte ikke helhjertet mod mål, så det var en noget tandløs start på anden halvleg.

Da uret rundede en time, blev Trincao sendt ind i stedet for Sergi Roberto, men det ændrede ikke meget. Få minutter senere havde Getafe vovet sig frem i Barcas felt, hvor Araujo begik et klodset og helt unødvendigt straffespark. Unal takkede ved at sende bolden i nettet til 3-2. Den reducering gav gæsterne blod på tanden og de mødte Barca højt på banen, hvilket tydeligt gav catalanerne problemer. Koeman reagerede ved at sende Umtiti ind i stedet for Mingueza da der manglede et kvarter af kampen. Spillet virkede pludseligt usikkert fra Barcas side og Getafe var langt mere på bolden, men uden at komme frem til muligheder.

Tiden gik uden at Barca spillede overbevisende og et pointtab var pludselig en trussel. Den blev dog lukket i det 87. minut, da Araujo kom højest på et hjørnespark fra Messi og pandede bolden i nettet til en vigtig 4-2 scoring. Dermed var kampen lukket og Barca fik en scoring mere, da kampen nåede ind i dommerens tillægstid. Der blev begået straffe mod Griezmann og det lod Messi ham tage selv. Det gjorde han sikkert og så sluttede kampen fortjent med en 5-2 sejr til Barca.