FCBARCELONA.DK - 22.02.20

// Eibar // Martin Braithwaite

FC Barcelona: Ter Stegen, Semedo, Piqué (Umtiti 68'), Lenglet, Junior, Busquets (De Jong 59'), Rakitic, Arthur, Vidal, Messi, Griezmann (Braithwaite 72')

Bænk: Neto, Sergi Roberto, Umtiti, Akieme, De Jong, Ansu Fati og Braithwaite.

Mål: 1-0 Messi (14’), 2-0 Messi (37’), 3-0 Messi (40’), 4-0 Messi (87’), 5-0 Arthur (89’)

Barca tog lørdag eftermiddag imod Eibar på Camp Nou og det var i en 4-4-2 opstilling, hvor Messi og Griezmann startede i front. På bænken sad danske Martin Braithwaite, som skulle vise sig at få en fantastisk debut senere i kampen.

Og der skulle kun gå 14 minutter før Barca bragte sig planmæssigt foran. En fantastisk Lionel Messi driblede sig på egen hånd og ved hjælp af en tunnel igennem forsvaret og tippede smart bolden i mål. 1-0 til Barca. Og efter 37 minutter var det igen Messi, som driblede sig igennem og fra venstre side i gæsternes felt roligt placerede bolden i mål til 2-0.

Og den magiske argentiner var ikke færdig med at imponere i første halvleg. Efter 40 minutter udnyttede han en stor fejl af gæsternes defensiv og bragte sig alene igennem. Her valgte han uselvisk at aflevere til Griezmann, som dog fejlede og mistede bolden. Den røg dog tilbage til Messi, som nemt kunne score sit tredje mål til 3-0, som var stillingen ved pausen.

I anden halvleg kom Eibar bedre med i kampen og havde nogle nærgående forsøg overfor et mere tøvende Barca-mandskab. Efter 72 minutter kom et af kampens højdepunkter set med danske briller, da Martin Braithwaite blev skiftet ind i stedet for Griezmman. Og den danske angriber takkede for tilliden, da han efter 87 minutter modtog bolden ved bagerste stolpe, tog et par driblinger, inden han sendte bolden på tværs til Messi i feltet, som overlegent scorede til 4-0.

Og Braithwaite var ikke færdig med at have afgørende fod med. Efter 89 minutter blev danskeren sendt af sted i dybden hvor han afsluttede godt og var særdeles tæt på at score i sin debut. Målmanden fik dog foden på afslutningen, som rød ud til Arthur, som scorede til kampens slutresultat 5-0.

Dermed blev det til en flot sejr til Barca på 5-0 over Eibar på en fantastisk og overlegen indsats af Messi med fire mål. Derudover var der tale om en drømmedebut for Braithwaite, som stod for en assists og som også var aførende i det sidste mål.