Liverpool FC – FC Barcelona 4 - 0

FCBARCELONA.DK - 06.08.16

FC Barcelona: Ter Stegen (Bravo 46’), Aleix (Sergi Roberto 46’), Mascherano (Piqué 60’), Mathieu, Cámara (Digne 60’), Busquets (Rakitic 60’), Denis Suárez (Samper 75’), Turan (Iniesta 60’), Messi (Mujica 75’), Luis Suárez (Alfaro 75’), Munir

Bænk: Bravo, Masip, Douglas, Piqué, Vermaelen, Digne, Samper, Sergi Roberto, Rakitic, Iniesta, Mujica og Alfaro

Mål: 1-0 Mané (15’), 2-0 Mascherano, selvmål (46’), 3-0 Origi (48’), 4-0 Grujic (90’)

Barca spillede sin sidste kamp i træningsturneringen International Champions Cup mod Liverpool på legendariske Wembley, hvor holdet to gange har vundet Champions League. Med alle sine målmænd til sin rådighed, valgte Luis Enrique at starte med Ter Stegen i målet, mens spillere som Bravo, Piqué, Rakitic og nyindkøbte Lucas Digna startede på bænken.

Der var ikke en gang spillet et halvt minut, da Liverpool var tæt på en lynhurtig scoring, men bolden sneg sig forbi mål. Det var Liverpool der lagde klart bedst ud i opgøret. Der var god fart i deres spil og samtidig virkede Barca-spillerne tunge. De kunne ikke holde længe på bolden og det meste foregik på Liverpools præmisser. Det fik konsekvenser efter et kvarters spil, da en stor fejl af Arda Turan gav englænderne en omstilling, som de udnyttede effektivt. Mascherano blev tørret med en tunnel og så kun Mané nemt passere Ter Stegen til en fortjent 1-0 føring.

Barca kunne slet ikke få spillet til at fungere. På midten kunne Busquets slet ikke finde sig selv. Forkerte beslutninger og mange boldtab kendetegnede hans spil og det smittede af på resten af holdet. Offensiven var ikke eksisterende og det var således et Barca-mandskab i store problemer man så på Wembley. Man skulle hen til midten af halvlegen før de havde deres første mulighed, men så var det til gengæld også tæt på. Luis Suárez fandt Messi i feltet, men hans skud prellede af på den fjerneste stolpe. Rent uheld for argentineren. Barca fik langsomt arbejdet sig bedre ind i kampen. De fik bedre styr på spillet og de havde bolden klart mest. De kontrollerede fint og efter en lille halv time var det igen tæt på en udligning. Arda Turan gik godt med i spillet og fik afsluttet fra en position i feltet, men han måtte se keeperen parere. Lige efter var det Liverpools Coutinho der sendte et skud tæt over mål.

Det målsøgende spil fungerede efterhånden bedre for Barca, godt anført af Leo Messi, der ofte gik tilbage på banen for at bygge spillet op. Det skabte et par farlige situationer, uden at der blev afsluttet. Det gjorde der til gengæld fem minutter før pausefløjtet, da Munir spillede Luis Suárez fri med en lang og præcis pasning, men her greb Liverpools målmand ind med en flot redning. Det blev sidste farlige aktion i en første halvleg som Barca havde indledt svagt, men hvor de var kommet godt tilbage og havde fortjent en udligning.

Luis Enrique valgte at sætte Bravo på mål fra 2. halvlegs start, hvor også Sergi Roberto kom på banen i stedet for Aleix Vidal. Halvlegen fik den værst tænkelige start for Barca. Jeremy Mathieu dummede sig foran eget felt, hvor bolden blev pillet fra ham og spillet ind foran mål. Her var Mascherano uheldig at skubbe den i eget net bag Bravo. Blot minuttet efter skulle det blive endnu værre og endnu en gang på grund af en personlig fejl. Busquets missede en dribling og så havde Liverpool let ved at sende Origi af sted til en 3-0 scoring. Dermed var Bravo passeret to gange på hans tre første minutter på sæsonen. Det har chileneren næppe prøvet før. Barcas spillere var tydeligt rystet og blot to minutter efter 3-0 målet brændte det på igen, men denne gang slap catalanerne med skrækken. Spillet hang slet ikke sammen for Barca og de var ingen reel trussel mod Liverpools forsvar.

Efter en time valgte Luis Enrique at skifte fire mand ind, blandt dem Lucas Digna, der dermed fik sin første optræden i Barca-trøjen. Det blev samtidig til sæsondebut for Piqué, Iniesta og Rakitic. De ændringer påvirkede Barcas spil i den rigtige retning. De fik bedre styr på bolden og kom mere ind i kampen. Samtidig virkede det dog også som om, at Liverpool slap foden lidt fra speederen. Barca evnede dog ikke at skabe noget foran mål, noget som helt sikkert må have bekymret Luis Enrique ude på sidelinjen. Først et kvarter før tid var de for alvor tæt på for første gang efter pausen, da først Suárez og dernæst Munir forsøgte sig, men uden det nødvendige held. Kort efter var det slut for både Messi og Luis Suárez, der aldrig havde fået sat sit præg på kampen.

Også Liverpool havde skiftet en del ud og kampen faldt i kvalitet det sidste kvarter. Barca havde det fortsat svært og Liverpool satsede ikke 100%. Man skulle til havlegens sidste minutter før der igen skete noget, da Mujica var tæt på at komme til en stor mulighed. Det lignede et kedeligt 3-0 nederlag til Barca, men i dommerens tillægstid sluttede Liverpool kampen flot af. Barcas forsvar blev fanget af en omstilling og her fik Grujoc smart headet bolden over Bravo i en blød bue til 4-0. En ydmygende afslutning på en skuffende kamp af Barca.  

.:FORSIDE:.