Fiorentina – FC Barcelona 2 - 1

FCBARCELONA.DK - 02.08.15

FC Barcelona: Ter Stegen (Masip 77’), Sergi Roberto, Piqué, Vermaelen, Alba, Busquets, Rakitic (Bartra 64’), Iniesta (Munir 46’), Rafinha (Gumbau 77’), Pedro, Suárez (Sandro 64’)

Bænk: Masip, Bartra, Samper, Halilovic, Gumbau, Munir og Sandro.

Mål: 1-0 Bernardechi (4’), 2-0 Bernardechi (11’), 2-1 Suárez (16’)

Barca måtte undvære en lang række spillere til det sidste opgør i International Champions Cup, da de mødte Fiorentina på udebane. Luis Enrique valgte at indlede kampen med den formation der under omstændighederne kunne betragtes som den stærkest mulige.

Barca dominerede de første minutter af kampen, men efter fire minutters spil svigtede forsvaret fuldstændig, da Fiorentina angreb for første gang. Busquets blev tørret af Valero og han lagde bolden ind til en udækket Bernardechi, der med hovedet gjorde det til 1-0. Et par minutter efter kunne Rakitic have udlignet, men hans afslutning var ikke præcis nok. Kroaten fik en mulighed mere efter 10 minutter, men denne gang blev hans skud blokeret. Barca sad på det hele, med Fiorentina lurende på muligheden for at slå kontra. Det lykkes for dem efter 11 minutter, hvor den spanske veteran Joaquin snød Alba og lagde ind foran mål til Bernardechi, der scorede for anden gang i kampen.

De to scoringer havde udstillet Barcas forsvarsspil, for det var reelt catalanerne der havde spillet bedst det første kvarter. De fortsatte med at dominere klart og belønningen kom efter 16 minutter. Suárez modtog bolden i feltet og selvom han var hårdt presset, fik han sendt den forbi målmanden til en 2-1 reducering. Blot to minutter efter kunne Pedro havde udlignet, men hans afslutning gik forbi mål. Han var på spil igen kort efter, men her tog målmanden sig af hans skud. Barca spillede flot angrebsfodbold og Fiorentina evnede slet ikke at holde på bolden. De blev konstant udsat for et massivt genpres og det betød, at Barca sad på det hele.

Efter 25 minuter var det Jordi Alba der fik en god mulighed, hvor bolden endte over mål og lige efter var det Pedro der forsøgte sig. Han tog på en flot dribletur i feltet og afsluttede, men måtte se keeperen redde. Den aktion havde fortjent en bedre skæbne. Herefter fik gassen lidt af den catalanske offensiv. Der blev længere mellem de gennemførte angreb og man skulle hen til det 39. minut, før der igen blev afsluttet. Det var Busquets der spillede Suárez helt fri foran mål, men han kiksede afslutningen fuldstændig. Her kunne man se, at Barca-angriberen endnu er et stykke fra topformen. Det var Fiorentina der sluttede halvlegen bedst og i dommerens tillægstid var de uhyre tæt på en 3-1 scoring. Ter Stegen kom for sent af målet på en italiensk pasning i dybden, men Bernardechisa afslutning gik forbi mål.

Luis Enrique valgte at tage Iniesta ud i pausen og sende Munir på banen i stedet. Det betød, at Rafinha blev rykket tilbage på midtbanen. Barca satte også på spillet fra anden halvlegs start, men uden for alvor at skabe noget i de første minutter. Efter 56 minutter var det dog tæt på en udligning, da Sergi Roberto lagde en bold ind i feltet til Munir, der afsluttede godt med hovedet, men målmanden var på plads med en god redning. Få minutter efter var det Fiorentina der kunne have scoret. Det var Rossi der fik lov til at stå helt fri i feltet bag en tøvende Piqué, men italieneren misbrugte den store mulighed.

Barca fik langsomt mere fart i spillet og den næste mulighed kom efter 63. minutter. Suárez kom til en helt åben chance, hvor alle så bolden på vej i nettet, men en fantastisk refleksredning af keeperen forhindrede en scoring. Riposten røg ud til Pedro, der måtte se sit skud blokeret. Herefter foretog Luis Enrique to udskiftninger mere, da Bartra og Sandro afløste Rakitic og Suárez. Det betød, at Sergi Roberto gik ind på midtbanen, mens Bartra overtog positionen som højre back. Trods udskiftningerne fastholdt Barca et klart greb om kampen, men der manglede kreativitet i spillet, der blev for stillestående. Det var tydeligt, at både Iniesta og Rakitic manglede for at skabe noget uventet. Et kvarter før tid var det dog tæt på at lykkes, da Munir spillede Rafinha fri, man han tøvede og så løb chancen ud i sandet.

Et par minutter efter fik de en chance mere, da de slog kontra efter et hjørnespark. De kom i overtal, men sløseri af Sandro gjorde, at der ikke en gang blev afsluttet. Her burde udligningen have været en kendsgerning. Masip kom på banen og han kom straks på arbejde, da han greb godt ind i det 78. minut, da Rossi var tæt på at komme fri til en afslutning. Der manglede gnist i det catalanske spil, der slet ikke var oppe i samme omdrejninger som i det meste af første halvleg. De havde bolden det meste af tiden, men fik ingenting ud af overtaget. Fiorentina koncentrerede sig mest om at holde føringen og det lykkedes de med. Barca kom ikke frem til seriøse afslutninger i de sidste minutter af kampen og dermed sluttede det med et skuffende nederlag mod en modstander, der ikke burde have givet problemer. 

.:FORSIDE:.