FC Barcelona – Sevilla 3 - 0

FCBARCELONA.DK - 18.08.16

FC Barcelona: Bravo, Aleix, Umtiti, Mascherano, Digne (Alba 60’), Busquets (Samper 72’), Denis Suárez (Rakitic 72’), Gomes, Turan, Messi, Munir

Bænk: Masip, Sergi Roberto, Piqué, Alba, Samper, Rakitic og Suárez

Mål: 1-0 Turan (10’), 2-0 Turan (46’), 3-0 Messi (55’)

Luis Enrique bød på flere overraskelser, da han satte holdet til returkampen i den spanske Supercup. Spillere som Aleix, Umtiti, Gomes og Munir var med på bekostning af profiler som Sergi Roberto, Piqué, Rakitic og Luis Suárez. Barca kom til kampen med et 0-2 forspring fra første opgør i Sevilla. Kampen blev spillet på det usædvanlige tidspunkt kl. 23, fordi UEFA ikke tillader andre samtidig med Champions League opgør.

Sevilla lagde ud med at skabe en stor mulighed efter blot tre minutter, hvor Bravo lige akkurat fik fingerspidserne på, så bolden gik til hjørne. På det hjørnespark var den kun en vigtig blokering af Aleix, der forhindrede Sevilla i at komme foran. Andalusierne stod højt på banen og det gav Barca problemer de første minutter, hvor de slet ikke fik styr på spillet. Det blev der lavet om på efter 10 minutters spil. Messi modtog bolden på kanten af feltet, hvor han spillede ind til en fremstormende Turan i feltet. Tyrkeren svigtede ikke og sendte bolden i nettet til 1-0.

Scoringen fik skabt mere ro over Barcas spil og efter kvarter var de tæt på at øge føringen. Turan lagde en lang pasning til Aleix, der hurtigt spillede tilbage til Messi til en åben skudchance, men bolden strøg tæt forbi mål. Barca kontrollerede nu kampen fuldstændig og der var godt styr på både forsvar og opspil. Midt i halvlegen forsøgte André Gomes sig fra distancen, men her var sigtekornet ikke helt indstillet. Barca fik sat Sevilla under pres, der sjældent var gæster foran hjemmeholdets mål. Barcas spil var målsøgende, men uden at det kom til afslutninger i en længere periode.

Efter en halv times spil var Umtiti uheldig, da et skud ramte ham på armen i feltet og dommeren dømte korrekt straffe til Sevilla. Det tog Iborra sig af, men her viste Claudio Bravo høj klasse med en flot redning. Tempoet gik ud af Barcas spil i slutfasen af første halvleg og det udnyttede Sevilla til at komme bedre med. Det udmøntede sig i en kæmpe chance til gæsterne i halvlegen sidste minut, hvor Mercado fik hovedet på bolden, der tog oversiden af overliggeren. Det blev sidste aktion i en underholdende halvleg, hvor Barca fortjent var foran.

Barca fik en perfekt start på 2. halvleg, da Turan udnyttede et dårligt udspark af Sevillas målmand, til at sende bolden i nettet fra lang afstand. Flot overblik af tyrkeren og 2-0 til Barca og første gang han scorer to mål i samme kamp i Barca-trøjen. Blot fem minutter senere burde det være blevet til et hattrick af Turan, da han blev spillet helt fri af Messi, men den store mulighed blev brændt med et skud over mål. Der stod Barca på det hele og efter 55 minutter kom målet til 3-0. Digne sendte et indlæg ind i feltet, hvor det lykkedes Messi at få hovedet på bolden og dreje den forbi målmanden. En sjælden hovedstødsscoring af den lille argentiner.

Efter en times spil var det tid til Barcas første udskiftning, da Jordi Alba afløste Digne, der havde gjort en god figur. Det var første gang at Alba kom i aktion denne sæson. Al spænding om den samlede sejr i supercuppen var væk og det kunne ses på kampen. Tempoet gik noget ud af spillet hos begge hold og Sevilla satsede ikke længere helhjertet på at komme tilbage. Det betød at Barca kunne kontrollere uden at bruge særlig mange kræfter. Det havde samtidig det resultat, at der blev længere mellem de gennemspillede angreb. Der var dog optræk til noget farligt i et par tilfælde, men uden at der blev afsluttet. Et kvarter før tid foretog Luis Enrique en dobbelt udskiftning, da Rakitic og Samper afløste Denis Suárez og Busquets.

Efter blot to minutter på banen sendte Rakitic et godt langskud af sted, som Sevillas keeper reddede med stort besvær. 10 minutter før tid var der dårlige nyheder for Barca, da Mascherano måtte forlade banen med en skade. Barca havde brugt alle tre udskiftninger og måtte derfor afslutte kampen med kun 10 spillere. Det betød at Samper rykkede ned på den noget uvante plads i det centrale forsvar. Overtallet fik Sevilla længere frem på banen i søgen efter et trøstmål, men det lykkedes ikke for dem. Barcas defensiv stod godt og kom ikke i problemer. De mange tilskuere var tæt på at få en scoring mere at gå hjem på, da Messi bød på et solopræstation i overtiden og skød på mål, men bolden strøg lige over mål.

Dermed sluttede kampen med en sikker og fortjent 3-0 sejr til Barca, der dermed har vundet sæsonens første titel – den spanske Supercup.  

.:FORSIDE:.