FC Barcelona – Leicester 4 - 2

FCBARCELONA.DK - 03.08.16

FC Barcelona: Masip (Suárez 77’), Aleix Vidal (Mascherano 46’), Marlon (Busquets 46’), Mathieu (Martínez 77’), Cámara (Carbonell 77’); Sergi Roberto, Arda Turan (Samper 62’), Denis Suárez (nili 77’), Leo Messi (Aleñá 62’), Luis Suárez (Mujica 77’), Munir (Alfaro 77’)

Bænk: Busquets, Mascherano, Samper, José Suárez, Martínez, Carbonell, Aleñà, Nili, Alfaro og Mujica

Mål: 1-0 Munir (25’), 2-0 Luis Suárez (33’), 3-0 Munir (45’), 3-1 Musa (47’), 3-2 Musa (65’), 4-2 Mujica (83’)

Barca mødte de engelske mestre fra Leicester i sæsonens anden træningskamp, et opgør der blev spillet i den svenske hovedstad Stochholm. Luis Enrique valgte at indlede kampen med næsten sammen formation som i lørdagens kamp mod Celtic. Eneste ændring var, at Marlon afløste Martínez i det centrale forsvar.

Luis Suárez burde havde bragt sit hold foran allerede efter to minutters spil, da Leicesters målmand gav en retur lige foran mål, men Barca-angriberen missede med et skud forbi mål. Lige efter var det englændernes Gray der kom fri, men også han afsluttede svagt med et skud over mål. Den livlige start på kampen fortsatte, da Munir forsøgte sig med et skud, der også var for højt. Her burde han havde set en helt fri Luis Suárez ved fjerneste stolpe.

Som ventet var det Barca der satte sig på spillet. Der var god fart i bolden og kombinationerne fungerede fint, specielt i Messis højre side. Der var hele tiden optræk til noget farligt mod et Leicester-mandskab der ikke imponerede. Det var dog først efter 25 minutters spil at Barca fik udbytte af det klare overtag. Messi lagde en dyb aflevering der splittede det engelske forsvar, så Munir kom fri foran mål. Han placerede sikkert bolden forbi målmanden og så var Barca fortjent foran med 1-0.

Efter en halv time burde Luis Suárez have øget Barcas føring, da han blev spillet komplet foran mål, men endnu en gang viste han, at skarpheden endnu ikke er helt på plads. Han tog dog hurtigt revanche, for minuttet sled han sig ihærdigt og heldigt forbi to mand på baglinjen, for derefter at vippe bolden i nettet til 2-0. Typisk energimål af angriberen. Minuttet efter var det Messi der forsøgte sig, da han sendte en kanon af et skud forbi mål. Leicester var efterhånden reduceret til statister og Barca kunne gøre næsten hvad der passede dem.

Alligevel lykkedes det for Leicester at komme længere frem på banen i halvlegens sidste minutter. Det gav en god mulighed til Vardy, men hans hovedstød sad lige på Jordi Masip. Lige efter fik de et hjørne og det udnyttede Messi til at igangsætte en hurtig omstilling. Her fik Luis Suárez bolden og han sendte Munir af sted mod mål med et flot aflevering. Munir viste flot teknik, da han tæmmede bolden og sikkert gjorde det til 3-0. Flot slutning på en god første halvleg for Barca.

Luis Enrique valgte at sende Busquets og Mascherano på banen fra 2. halvlegs start i stedet for Vidal og Marlon. Det betød at Sergi Roberto rykkede ned som højre back. Det var et helt anderledes Leicester-hold der kom på banen efter pausen. De gik højt på banen og allerede i det 47. minut blev de belønnet, da Musa løb fra både Mathieu og Sergi Roberto og sendte bolden i nettet til en 3-1 reducering. Englænderne fortsatte i samme stil og Barca blev presset tilbage det meste af tiden. Her så man tydeligt, at hverken Mascherano eller Busquets er i form endnu, for de skilte sig ofte skidt af med bolden. Der skulle gå 10 minutter af halvlegen før at Barca kom frem til noget. Munir blev spillet helt fri dybden, men i stedet for at afslutte, ville han finde Luis Suárez foran mål, men pasningen glippede. Her burde han selvisk have gået efter at score hattrick.

Efter en times spil blev Messi pillet ud og det gjorde ikke Barcas spil bedre. Leicester forsatte med at presse den usikre catalanske defensiv og det gav resultat efter en lille times spil. Her blev Cámara presset til at smide bolden væk og så kunne Musa reducere endnu en gang. 3-2 og kampen var på ny helt åben. Leicester lugtede blod og de fortsatte med et højt pres, der tydeligt gav Barca store problemer. Væk var det velkendte kombinationsspil og chancer kom der heller ikke nogle af til catalanerne. På midten fortsatte problemerne for Busquets, der slet ikke kunne få spillet til at fungere. Det virkede som en forkert beslutning at sende ham i kamp, efter blot to dages træning.

Et kvarter før tid kunne Luis Suárez have lukket kampen, da Denis Suáres tippede bolden over forsvaret, men skuddet endte i sidenettet. Lige efter foretog Luis Enrique hele seks udskiftninger på samme tid, hvor det udelukkende var B-holdsspillere der kom på banen. De unge spillere viste helt ny energi fik Barca tilbage i opgøret. Det gav resultat efter 83 minutter, da Mujica lidt tilfældigt modtog bolden i feltet og sendte den i nettet til 4-2. Den scoring jublede han over, som havde Barca vundet en finale. Scoringen tog gassen ud af kampen og der skete ikke det store, inden at dommeren fløjtede af. Barca fik dermed en fortjent sejr, der blev skabt på en flot første halvleg.  

.:FORSIDE:.