FC Barcelona – Celtic 7 - 0

FCBARCELONA.DK - 13.09.16

FC Barcelona: Ter Stegen, Sergi Roberto, Piqué, Umtiti, Alba, Rakitic (Iniesta 46’), Busquets (Rafinha 63’), Gomes, Messi, Luis Suárez, Neymar

Bænk: Cillessen, Mascherano, Digne, Rafinha, Iniesta, Turan og Alcácer

Mål: 1-0 Messi (3’), 2-0 Messi (27’), 3-0 Neymar (50’), 4-0 Iniesta (59’), 5-0 Messi (60’), 6-0 Suárez 75’), 7-0 Suárez (88’)

Luis Enrique valgte at bænke både Mascherano og Iniesta, da Barca tog hul på Champions League gruppespillet med hjemmekampen mod Celtic. Her gjaldt det for holdet om komme tilbage, efter at have tabt i ligaen til Alavés i weekenden.

Barca fik en perfekt indledning på kampen, med en scoring efter blot tre minutters spil. Det var Neymar der fandt Messi i dybden og han kanonerede bolden i det skotske mål. Celtic var kommet til Barcelona med en klar defensiv taktik, med fem mand i bagerste kæde og fire mand lige foran. Barca forsøgte konstant at kombinerede sig igennem og der var god fart i det catalanske spil. Celtics forsvar var nærmest belejret, men det var svært at finde huller i den kompakte defensiv. Det var tæt på at lykkes efter et kvarter, da Messi sendte et godt skud forbi mål.

Det var konstant fare på færde foran gæsternes mål og det var tæt på at give store muligheder i et par tilfælde, men de helt farlige afslutninger blev det ikke til i en periode. Celtic koncentrerede sig om at forsvare sig og de var derfor meget sjældne gæster på den catalanske banehalvdel. Det lykkedes dog for dem midt i halvlegen, da Dembéle blev sendt af sted med en dyb pasning. Her kom Ter Stegen skidt ud af målet og lavede et klodset straffespark. Det tog Dembéle sig selv af, men her gjorde Ter Stegen skaden god igen, ved at hive en flot og vigtig redning frem, der forhindrede en udligning. Få minutter senere kom scoringen til 2-0. Flot kombinationsspil mellem Neymar og Messi der sluttede med, at brasilianeren uselvisk serverede bolden for Messi foran et tomt mål. Flot scoring af Barca.

Efter 34 minutter brændte det på igen, da Rakitic fik sendt en afslutning sted efter et hjørnespark, men han måtte se en Celtic-spiller redde inde på stregen. Også Suárez og Neymar forsøgte sig, men uden det nødvendige held. Barca dominerede massivt mod et Celtic-mandskab hvor trætheden var ved at melde sig. De catalanske kombinationer fungerede godt og det virkede kun som et spørgsmål om tid, før den næste scoring ville komme. Det var tæt på at ske i halvlegens sidste minut, da Neymar stod for et flot oplæg til Messi, der sendte bolden et godt stykke over mål.

Luis Enrique valgte at sende Iniesta i aktion fra 2. halvlegs start i stedet for Rakitic, der både havde fået et skrub og et gult kort i de første 45 minutter. Efter fem minutters spil fik Barca frispark lige udenfor feltet. Alle troede Messi ville sparke, men i stedet gik Neymar til bolden og sendte den over muren og i nettet til 3-0. Fantastisk frisparksscoring af brasilianeren. Barca dominerede fortsat klart, mod et skotsk mandskab der virkede trætte og opgivende. Bolden blev spillet rundt efter behag og efter en times spil blev der scoret igen. Her var det Neymar der gik til baglinjen og smækkede en høj bold ind i feltet, hvor Iniesta kom løbende og helflugtede den i nettet. 4-0 efter endnu en formidabel scoring på Camp Nou. Tilskuerne blev virkelig forkælet denne aften, efter skuffelsen mod Alavés lørdag. Der gik kun et enkelt minut, inden at det blev 5-0. Her var det flot sammenspil mellem Messi og Suárez der resulterede i et hattrick fra argentinerens fødder.

Kort efter blev Busquets sparet for yderligere anstrengelser, da han blev afløst af Rafinha. Den catalanske angrebsmaskine kørte ufortrødent videre og bolden var konstant på catalanske fødder, med skotterne halsende efter. Det var tydeligt at Barca-spillere ville havde flere mål og det kom der et kvarter før tid. Her lagde Neymar en bold ind i feltet til Suárez. Han tog den ned med brystet, drejede rundt og helflugtede den i nettet til 6-0. Ydmygelsen af Celtic var en kendsgerning. Først herefter var det som om at Barca slap foden en smule fra speederen. Tempoet blev sat lidt ned, men uden at presset på Celtic blev mindsket.

Tre minutter før tid kunne det være blevet 7-0, da Messi fik sendt et skud af sted, der tog ydersiden af stolpen. Tilskuerne skulle dog kun vente et enkelt minut, inden at kampens syvende scoring kom. Iniesta spillede Messi fri dybden og han fandt Suárez inden foran mål, der drejede bolden i nettet til utrolige 7-0. Mere skete der ikke inden at dommeren fløjtede af efter 90 forrygende minutter, der havde budt på  syv flotte scoringer og en sejr der ikke var et mål for stor.  

.:FORSIDE:.