FC Barcelona – Alavés 1 - 2

FCBARCELONA.DK - 10.09.16

FC Barcelona: Cillessen, Aleix, Mathieu, Mascherano, Digne, Busquets, Rakitic, Denis Suárez (Messi 59’), Neymar, Alcácer (L. Suárez 65’), Turan (Iniesta 63’)

Bænk: Masip, Umtiti, Alba, Rafinha, Iniesta, Suárez og Messi.

Mål: 0-1 Deyverson (38’), 1-1 Mathieu (47’), 1-2 Gómez (63’)

Luis Enrique bød på et par overraskelser, da han satte holdet til opgøret mod oprykkerne fra Alavés. Der var debut til Cillessen og Alcácer, mens Messi, Suárez og Iniesta startede på bænken.

Alavés var tydeligvis kommet til Camp Nou for at pakke sig sammen. De stillede op med fem mand i forsvaret og fire mand lige foran og det gav Barca problemer fra første minut. Bolden var på catalanske fødder næsten hele tiden, men Barca-spillerne blev mødt af en kompakt mur. Bolden blev spillet rundt, men uden at derfor alvor var fart i den og Alavés havde derved ingen problemer med at afvise hvad  der kom. Der skulle gå et lille kvarter før at kampens første afslutning kom og den stod Alavés for, men Cillessen greb sikkert ind. Lige efter var det tæt på en føring til Barca, da en Alavés-spiller var tæt på at sende bolden i eget net.

Et par minutter efter havde Barca sin første afslutning i opgøret, da Rakitic trak godt fri, men hans skud blev sendt langt over mål. Barca kunne ikke finde hulller i gæsternes forsvar. Både Neymar og Turan forsøgte at skabe noget på egen hånd, men uden held, mens man intet så til Paco Alcácer. Barca fortsatte med at have bolden klart mest og Aláves brugte ikke tid på at presse højt på banen. De blev stående med det kompakte forsvar, uden at Barca kunne finde nogle løsninger. Det var tydeligt at Messi og Luis Suárez manglede på banen.

Efter lidt mere end en halv time satte Neymar en smart frisparks kombination i gang, hvor Aleix fik en åben skudchance, men hans skud blev blokeret til hjørne. Kort efter fik Alavés sat et sjældent angreb op. Denis Suárez blev snydt ved sidelinjen, så bolden kunne sendes ind foran mål. Her kom Deyverson foran en tøvende Mascherano og så var gæsterne sensationelt foran. I den situation var der ikke meget Barcas debuterende keeper Jasper Cillessen kunne gøre. To minutter efter var det tæt på en udligning, da Neymar fik en helt åben hovedstødsmulighed, men her blev bolden sendt et pænt stykke forbi. I halvlegens sidste minut var det tæt på igen, men Rakitics skud gik forbi mål. Mere skete der ikke i første halvleg, hvor Barca ikke for alvor havde fået udfordret gæsternes defensiv.

Barca fik en perfekt start på 2. halvleg, da Mathieu efter blot to minutters spil satte hovedet på bolden efter et hjørnespark og fik udlignet til 1-1. Blot to minutter fik Barca endnu et hjørnespark og her faldt bolden ned for fødderne af Mathieu, der havde et tomt mål foran sig, men han sendte på utroligste vis bolden forbi. Det var nok den største afbrænder på Camp Nou i årevis. Lige efter var det Neymar der forsøgte sig med en god afslutning, men her blev bolden sendt over. Der var et helt andet tempo i Barcas spil end i de første 45 minutter og tilskuerne på Camp Nou sad kun og ventede på den næste scoring til hjemmeholdet. Optimismen steg yderligere, da Messi og Iniesta blev sendt på banen efter en times spil i stedet for Denis Suárez og Turan.

I stedet fik de en spand koldt vand i hovedet, da Alavés bragte sig foran med 1-2 i det 63. minut. Det var en kæmpe fejl af Mascherano i eget felt der blev straffet hårdt af Iban Gómez og så var Barca bagud igen. Den scoring fik Luis Enrique til at skifte hurtigt ud igen, da Luis Suárez afløste Paco Alcácer, der ikke havde gjort noget væsen af sig. Dermed var MSN-trioen samlet for første gang denne sæson. Alavés fortsatte med at forsvare sig med alle mand og selvom Messi og Neymar hele tiden forsøgte at skabe noget, løb det meste ud i sandet. Man skulle hen til 20 minutter før tid, før det blev farligt, da Messi sendte et direkte frispark over mål.

Alavés-spillerne kæmpede heroisk og Barca fik ingen ro til at skabe spillet. Samtidig benyttede gæsterne enhver lejlighed til at trække tiden. Det betød at Barca havde svært ved at finde rytme i spillet og selvom de var på bolden næsten hele tiden, var det skuffende så lidt der blev skabt. Et halvhjertet forsøg af Iniesta var hvad det blev til i den ordinære tid. Barca satsede alt i slutfasen, for i det mindste at hente det ene point. Det var meget tæt på at lykkes, da Messi i det fjerde tillægsminut drejede en afslutning tæt for den fjerneste stolpe, men marginalerne var ikke med Barca denne aften. Det sluttede dermed med et skuffende og sensationelt nederlag mod oprykkerne fra Alavés.

.:FORSIDE:.