Celtic - FC Barcelona 1 - 3

FCBARCELONA.DK - 30.07.16

FC Barcelona: Masip (José Suárez 76’), Aleix, Martínez (Borja 76’), Mathieu (Marlon 63’), Cámara (Nili 77’), Sergi Roberto (Mujica 63’), Turan (Aleñá 63’), Denis Suárez (Carbonell 63’), Munir (Gumbau 76’), Messi (Samper 46’) og Luis Suárez (Alfaro 63’)

Mål: 0-1 Turan (11’), 1-1 Griffihs (29’), 1-3 Ambrose, selvmål (30’), 1-3 Munir (41’)

Der var tale om sæsonens første træningskamp, der samtidig var en del af træningsturneringen International Champions Cup. Luis Enrique måtte se bort fra en lang række spillere der fortsat holder sommerferie. Det kunne ligne en svær opgave for Barca, for Celtic er meget længere fremme i deres sæsonforberedelser og er midt i kvalifikationen til Champions League.

Barca satte sig på spillet fra start mod et Celtic-mandskab der spillede afventende. Alligevel var det skotterne der havde kampens to første afslutninger indenfor de første 10 minutter, men begge gange gik bolden forbi. Barcas kombinationsspil fungerede fint og det gav resultat i opgørets 11. minut. Aleix Vidal modtog bolden ved baglinjen, hvor han tørrede en modstander med en tunnel, hvorefter han spillede skråt tilbage til Arda Turan på kanten af feltet. Her sendte tyrkeren flot bolden forbi keeperen og i mål til 0-1. Flot scoring!

Barca kontrollerede kampen og fortsatte med det gode spil, men midt halvlegen var det meget tæt på en udligning. Mathieu lavede en stor fejl der bragte en Celtic-spiller helt fri foran mål, men Masip kom godt ned og fik pareret. Vigtig aktion af Barcas tredjemålmand. Messi var Barcas dirigent. Han udviste flot overblik og gik ofte langt tilbage på banen for at skabe spillet. Det var med til at sætte Celtic under pres og skotterne lignede afgjort et hold der var til at tale med. Alligevel blev der udlignet efter en lille halv time, men det skete med stor hjælp af Barcas Martínez. Han modtog bolden fra Masip, men den røg fra ham, lige hen til Griffihs foran det tomme mål og så stod det 1-1. Fæl brøler af Martínez i hans første kamp i Barca-trøjen.

Minuttet efter var det Celtic der var i gavehumør. Cámara sendte en bold ind i feltet, hvor der ikke var nogle Barca-spillere og alligevel fik en uheldig Ambrose sendt den forbi sin egen målmand. 1-2 til Barca. Celtic kom lidt bedre med i halvlegens sidste minutter, men det var Barca der sluttede bedst af. En veloplagt Messi startede et angreb, hvor Cámara sendte Luis Suárez ind i feltet. Han fandt køligt Munir tæt foran mål og han gjorde det sikkert til 1-3. Flot kombinationsmål af Barca. Det blev slutningen på en rigtig fornuftig 1. halvleg af Barca og Luis Enrique må have været godt tilfreds, da han gik ned i omklædningsrummet.

Celtic skiftede syv mand ud i pausen, mens Luis Enrique nøjedes med at sende Samper på banen i stedet for Messi. Celtic lagde bedst ud med et skud tæt over mål og det var tydeligt at de havde fået besked på, at gå længere frem på banen. Kampen åbnede op og begge hold lykkedes at komme til afslutninger. Specielt Luis Suárez var tæt på, men han nåede lige akkurat ikke frem, da han skulle afslutte foran et tomt mål. Lige efter var det navnebror Denis Suárez der forsøgte sig, men her greb Celtics keeper sikkert ind.

Efter lidt mere end en times spil valgte Luis Enrique at skifte fem mand ud på samme tid. Det betød at profiler som Luis Suárez, Denis Suárez, Arda Turan, Sergi Roberto og Mathieu gik ud og blev afløst af B-holdsspillere. De mange ændringer påvirkede tydeligt Barcas spil, der ikke længere hang så godt sammen, men det samme kunne man sige om skotterne, så kampens kvalitet dalede en hel del. Der blev længere mellem de gennemspillede angreb og afslutninger blev der også færre af. Barca havde dog fortsat godt flow i kombinationerne, men de afgørende aktioner lykkedes ikke.

Et kvarter før tid var der igen kø ved sidelinjen for at komme ind, da Luis Enrique ville skifte ud igen. Her var det Masip, Martínez, Cámara og Munir blev taget ud. Barca fik lidt blev styr på offensiven i kampens sidste minutter, hvor de fik presset Celtic længere tilbage på banen. Alfaro forsøgte sig med en afslutning, men det lykkedes ikke for alvor at skabe noget farligt. Kampen sluttede dermed med en 1-3 sejr til Barca efter en god indsats, specielt i de første 45 minutter, hvor alle holdets scoringer faldt.

.:FORSIDE:.